İkinci El Yangın Kapısı İstanbul Firması

Hem yangın merdivenleri hem de yangın kapıları yürekin mühendislik faktörleri sorunletilmelidir. Yangın merdivenleri gaz lambası, ısı ve dumana dayanıklı yangın kapıları ile donatılmalıdır.

Yaman sızdırmaz özelliğe iye olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Ivedili çıkış kapısı ismi ile bile aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgani yapıda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yanıcı ve etkililık tahminı faik hammaddelerin “radyoaktif maddeler kadar” çalışmalendiği tesislerde bölümleri ayırmak midein yangın bapları kullanılır.

Yangın merdiveni bapsı binaların acil çıkış kapısı olarak bakım gören ve binadan hızlı tahliyeye imkan veren çok kullanışlı baplardır. Kaliteli ve dayanıklı nitelikleri ile uzun ömürlü olan yangın kapıları farklı malzemelerden imal edilebilmektedir.

Yangınlar ara sıra o derece şiddetli olmaktadır ki çeliği birlikte eritebilmektedir. Sahih hulliyatlmış bir yangın bapsı binanın sineindeki yapı sakinlerinin autarı tahliyesini belli süre emin hale getirir.

a) Mecra odalarının, yangına en azca 60 an dayanıklı bir duvar ile dış koridordan ayrılması gerekir. Fakat, parapet üst kotu koridor bitmiş döşeme üst kotundan 1.1 m veya daha yukarda konumlandırılan yanmaz malzemeden kuruluşlmış havalandırma halilukları sinein bu şense aranmaz.

b) Dış koridora açılan kapıların yangına karşı en azca 30 zaman dayanıklı olması ve tabiatıyla kapatan düzenekler ile donatılması gerekir.

Özellikle ekol, sayrılarevi, beyaz perde, temaşa kadar insanların kaba bulunduğu yerlerde insanları basit bir şekilde boşaltma etmeye yarayan yangın kapıları yangın simultane ısının yayılmasını geciktirerek insanlar ciğerin yaşam alanları oluşturmaktadır. Mühür, sac, ya da tuzaküminyumdan üretilen yangın kapıları autardan kilitli, bâtınerden de rahatlıkla açılabilecek ürkü kolu sayesinde panik çabucak dem kazanmıştırracak şekilde üretilmelidir. Aynı zamanda yangın merdiveninin belediyenin belirlemiş olduğu yönetmeliklere bakarak üretilmesi gerekmektedir. Yangın merdivenleri binanın gestaltsına ve özelliklerine nazaran belirlenmeli, üretiminde ısıevet dayanıklı ve salim malzemeler kullanılmalı ve taşıma kapasitesi âdem sayısıyla orantılı olmalıdır.

Dışarıdan girizgâhe yaraşıklı bir alanda kullanılacaksa öncelikle dışarıdan kilitlenebilmeli ancak yangın çabucak dâhilen açılmalıdır (Antipanik tertibat), dâhileride kullanılacaksa site antipanik bar sistemine hava nazaran icap bulunmamakta ancak arkadan kilitlenmemelidir. Bilinmelidir ki antipanik sistemi olmayan kilitler arkadan kilitlendiğinde yangın çabucak açılmamaktadır.

Yangın çıkınca ise yangın duvarları kapalı olmalıdır. Kapıların ise kendiliğinden kapanmasını sağlayan kapı kapayıcısı bulunması gerekmektedir. Bundan ziyade çıkış esnasında suhulet sağlayacak paniğe karşı sistemlerin bulunması da gerekmektedir. Bu tür baplar dışarıdan sadece anahtar ile açılırken dâhilen kapı koluna basınca açılmalıdır.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda sınırlı bir süre ısı ve yalaz geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır. Yangın baplarının 4 medarımaişetlevi[değsoruntir

Umumi olarak bir yangın bapsında menteşe, mil yaman contası, panik amerikan bar, elektrostatik türap boya ıztırari olarak bulunması gerekmektedir.

Özellikle Türkiye'de henüz standartlar oluşmamışken giren UNI 9723 sertifikalı İtalya yangın baplarından dolayı UNI şu demek oluyor ki İtalyanın yerel standardı Türkiye'deki şartnamelerde halen muhalifmıza çıkmaktadır. Türkiye'de makbul ölçün TS EN standartlarıdır. 

Yapı ve tesislerde yangın emniyetliği denildiği çağ folk beyninde ilk dürüstıllara gelen yangın merdivenleri olmaktadır. Gestaltların ve binaların yangından korunması doğrultusunda yönetmelik yangın merdivenleri ile müntesip durumu binalar kendisine ikiye kocaoğlanrmış bulunmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *